Туристичко-рекреативни центар “Мањача”: Припремљени додатни садржаји за посјетиоце

Скијање на води, спортски љетни камп у природи за дјецу школског и предшколског узраста, уређена шеталишна стаза, плажни бар, само су неки од садржаја које овог љета нуди Туристичко-рекреативни центар „Мањача“.

Центар за развој пољопривреде и села, који управља комплексом на Мањачи, са партнерима настоји да обогати понуду за све посјетиоце овог прелијепог крајолика и језера Шљивно.

Када је ријеч о скијању на води, истичу да је то први и једини Wake-парк у БиХ, те најдужа инсталација на језеру у Европи што у будућности отвара врата за организацију међународних такмичења.

Спортски љетни камп у природи за дјецу школског и предшколског узраста организује Школа спорта “Каспер”, гдје дјеца имају прилику да испробају бројне активности на води (вожња кајаком и кануом, рафтинг, итд.). На језеру је постављен водени парк, а поред језера је постављен парк на надувавање, које такође могу користити учесници кампа.

Наводе да ће крајем јула, у сарадњи са партнером, бити одржан “Међународни пливачки маратон – Језеро Мањача 2021”, у оквиру којег су, сим спортских активности, планирана и бројна културно-забавна дешавања намијењена свим посјетиоцима.

Како истичу из Центра, за ову сезону обале и плаже за купаче ће додатно насути агрегатним пјешчаним материјалима (испрани ријечни камен), а надлежни инспекцијски органи редовно врше контроле квалитета воде за купање, како би сви посјетиоци могли да уживају у чарима овог бајковитог језера.

-Око језера је уређена стаза за шетање дужине два километра, а туристичка понуда комплекса је ове године обогаћена плажним баром, а уз то постоји и један угоститељски објекат – истичу из Центра, уз напомену да се и у наредном периоду планира реализација нових пројеката који ће обогатити понуду језера.

-Центар за развој пољопривреде и села, Градска развојна агенција и партнери у пројекту континуирано осмишљавају нове садржаје и активности које ће овај локалитет учинити приступачнијим и богатијим. Кроз ове партнерске активности очекујемо и велики број нових радних мјеста, што још једном говори о оправданости овог пројекта – закључили су из ове градске институције.

Улаз у комплекс на Мањачи ни ове сезоне неће се наплаћивати.

Текст: Град Бања Лука
Фото: Центар за развој пољопривреде и села Бања Лука