Медији

У емисији “Чашица разговора”, на Коперникус КЦН телевизији, активности и пројекте “Центра за развој пољопривреде и села” Бања Лука представила је Зора Чоловић Шарић, шеф Службе за планирање и развој. 

 

Емисију можете погледати у наставку

Гостовање у емисији "Чашица разговора"

РЕЈОНСКЕ ПИЈАЦЕ ПОД КАПОМ ЦЕНТРА ЗА СЕЛО Стричићи, Бронзани Мајдан и Поткозарје добиће уређена мјеста за трговину

Центар за село планира да до краја идуће године ревитализује и стави под своју контролу три локације на којима тренутно функционишу неформалне рејонске пијаце, и то у Стричићима, Бронзаном мајдану и Поткозарју.

One bi, zajedno sa tržnicom, koja bi trebalo da bude otvorena u Lazarevu i koja bi bila centralna, sačinjavala mrežu lokacija na kojoj bi poljoprivredni proizvođači iz Banjaluke mogli prodavati poljoprivredne proizvode.

Proizvodi domaćih proizvođača koji su karakteristični za krajiško podneblje do kraja godine mogli bi da se nađu u “Krajiškoj kući”, koja bi trebalo da se nalazi u centralnoj zoni grada, potvrdio je Draško Ilić, direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela.

“U toku je potraga za idealnom lokacijom, gdje bi se nalazio ovaj objekat u kojem će građani i turisti moći da nađu gotove proizvode naših proizvođača, te da budu sigurni da su oni domaći i zdravi”, rekao je Ilić.

"Крајишка кућа" до краја године у центру Бањалуке?

Отворена "Херцеговачка кућа" у Бањалуци

“Hercegovačku kuću” svečano su otvorili gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka Draško Ilić i direktor trebinjskog Agrarnog fonda Veselin Dutina.

Бањалучани, а посебно млађа популација, претежно из руралних мјесних заједница на подручју града, показују све веће интересовање за пољопривредну производњу, повратак селу и останак на својим имањима.

Премао подацима Центра за развој пољопривреде и села Бања Лука, старосна структура корисника подстицајних средстава одобрених из буџета Града за побољшање пољопривредне производње на територији града је испод 40 година животне доби.

'Крајишка кућа' у Бањој Луци за подршку домаћој производњи