Крајишка кућа прославила четврти рођендан

Крајишка кућа данас је обиљежила свој четврти рођендан. Овој прослави присуствовали су бројни пољопривердни произвођачи – кооперанти бренда Крајишка кућа, те драги гости, представници градских и републичких институција.
Такође, данас је обиљежен и пети рођендан Херцеговачке куће у Бањалуци, која је отворена у граду на Врбасу у сарадњи са Аграрним фондом Града Требиња, а која послује у склопу Центра за развој пољопривреде и села. Крајишка и Херцеговачка кућа примјери су добре праксе, који су иницирали и многе друге градове и општине у региону да у својим локалним заједницама реализују сличне пројекте с циљем омасовљења прерађивачке пољопривредне дјелатности и смањења неконтролисаног увоза роба са иностраних тржишта.
На пријему који је, овом приликом, организован у амфитетатру Дома омладине присутнима су се обратили директор Центра за развој пољопривреде и села Драшко Илић, градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, помоћник републичког министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Горан Бурсаћ, помоћник републичког министра за туризам и угоститељство Предраг Тешић, те Никола Галић из Пољопривредне задруге „Горштак“, као представник пољопривредних произвођача. Након тога, за пољопривредне произвођаче, званичнике и госте била је уприличена пригодна закуска и дружење.

Бренд Крајишка кућа, који је пројекат бањалучког Центра за развој пољопривреде и села, успостављен је с циљем подстицања развоја домаће пољопривредне производње, омогућавања сигурног пласмана домаћих прерађевина и промовисања домаћих аутентичних производа. Крајишка кућа данас под својим кровом данас окупља преко 130 произвођача са подручја крајишке регије, а за веома кратак период постала је својеврсни туристички-гастро бисер Бањалуке и Републике Српске.

Велику захвалност дугујемо нашим вриједним пољопривредним произвођачима на досадашњој успјешној сарадњи и на томе што смо заједничким снагама изградили један овако квалитетан и препознатљив бренд као што је Крајишка кућа.
Фото: А. Чавић