Сајам туризма у Аустрији: Велико интересовање на штанду Крајишке куће

У Бечу је јуче завршен највећи сајам туризма у Аустрији “Ferien Messe 2024”, на којем се овога пута на изложбеном простору Представништва Републике Српске у Аустрији представила и Крајишка кућа.

Посебно нас радује чињеница да је међу посјетиоцима ове сајамске манифестације владало велико интересовање за аутентичне производе бренда Крајишка кућа, што је још један доказ да се и на иностраном тржишту изузетно цијени квалитет домаћих, природних и здравих производа.

С обзиром на то да велики број наших грађана живи и борави у Аустрији, сигурни смо да би их обрадовало сазнање да на аустријском тржишту могу купити производе домаћих пољопривредних произвођача са подручја крајишке регије. На реализацији овог пројекта Центар за развој пољопривреде и села Бања Лука ће активно радити и у наредном временском периоду, у сарадњи са Представништвом Републике Српске у Аустрији и представницима аустријског трговачког ланца Шпар.

Током четвородневног међународног сајма туризма у Бечу, штанд Крајишке куће посјетили су бројни гости и званичници, међу којима су били министар туризма и трговине Републике Српске Денис Шулић, шеф Представништва Републике Српске у Аустрији Младен Филиповић, амбасадор БиХ у Аустрији Синиша Бенцун, са којима је директор Центра Драшко Илић разговарао о значају промоције туристичке гастро понуде Српске, те о наредним корацима ка пласману домаћих пољопривредних производа из Крајишке куће на аустријско тржиште.

Директор Центра је овом приликом, заједно са министром туризма и трговине Републике Српске, г. Шулићем, посјетио и Представништво Републике Српске у Аустрији, док је са сарадницима обишао и пословни простор у дванаестом бечком бецирку у којем је предвиђено отварање прве Крајишке куће у овом дијелу Аустрије.

У наредном временском периоду услиједиће низ састанака са домаћим пољопривредним произвођачима – кооперантима Крајишке куће, у сарадњи са Министарством трговине и туризма Републике Српске и Привредном комором Републике Српске, а све у циљу завршних припрема и едукације за пласирање њихових производа на тржиште Европске уније.

Осим Крајишке куће, на заједничком изложбеном простору Представништва Републике Српске у Аустрији представили су се и Туристичка организација Републике Српске, Туристичка организација Приједор, те Туристичка организација Фоча.