Радна посјета представника Центра за развој пољопривреде и села Градској управи Градишка

Директор Центра за развој пољопривреде и села Бања Лука боравио је данас у Градишци, заједно са министром трговине и туризма Републике Српске Денисом Шулићем, шефом Представништва Републике Српске у Аустрији Младеном Филиповићем и власником аустријске компаније за производњу природне и органске козметике „Штикс“ Волфгангом Штиксом, гдје је разговарано са градоначелником Градишке Зораном Аџићем о могућностима сарадње ова два града у сектору пољопривреде и руралног развоја.

Циљ компаније „Штикс“ је да идентификује партнере у Републици Српској и успостави кооперацију са домаћим пољопривредним произвођачима у области производње природних и органских производа за козметичку индустрију.

Овом приликом, учесници овог радног састанка обишли су и локалну компанију „Галенфарм“ која се бави производњом дијететских, козметичких и висококвалитетних хербално љековитих производа, гдје је разговарано и о могућностима будуће пословне сарадње ове компаније са компанијом “Штикс”. Представници Центра и институција су посјетили и „Видовдански сајам“ који се одржава у Градишци, на тргу Чубриловића. Сајам је организовала Туристичка организација Градишка, а уз локалне пољопривредне произвођаче на овом сајму су се представиле и Крајишка кућа и Херцеговачка кућа, пословне јединице бањалучког Центра за развој пољопривреде и села.