Производи из Крајишке куће на Фестивалу домаћих производа у Доњој Аустрији

Протеклог викенда је у граду Кирхберг, у долини Пилахтал у Доњој Аустрији, одржан Фестивал домаћих производа са преко шездесет различитих излагача.

Учешће на овој манифестација узела је и Крајишка кућа гдје су на једном штанду, у сарадњи са удружењем “Дрварска дрењина”, свим посјетиоцима фестивала представљени домаћи пољопривредни производи из Бањалуке и Дрвара.

Представници Центра за развој пољопривреде и села Бањалука, у склопу које послује Крајишка кућа, имали су прилику обићи и остале штандове и размијенити знања и искуства са пољопривредним произвођачима из Аустрије и региона.

Организатор овог дводневног фестивала је Заједница регионалног планирања Пилахтал у Доњој Аустрији. Представници Центра и удружења “Дрварска дрењина” исказали су велику захвалност Андреасу Пурту из Туристичке организације Мостфиртел и Корнелији Јанкер, представнику Заједнице регионалног планирања у Доњој Аустрији, на позиву за учешће на једном овако престижном фестивалу.

Овом приликом представници Центра су посјетили и аустријску компанију “Штикс”, која послује на овом тржишту још од 1965. године, а која је изразила спремност да у Републици Српској у свом сектору покрене значајне инвестиције. Ријеч је о компанији која се бави производњом домаће природне козметике и чоколаде, а која у свом богатом асортиману има више од 700 различитих природних и органских козметичких производа.

Представници Центра су се у Бечу састали са Младеном Филиповићем, шефом Представништва Републике Српске у Аустрији и са представником аустријског трговачког ланца “Шпар” Родољубом Савићем, са којима су договорени наредни кораци ка пласирању домаћих производа из Крајишке куће на аустријско тржиште.

Напомињемо да већ годинама уназад Крајишка кућа са својим богатим асортиманом домаћих производа привлачи бројне туристе из региона и свијета, те је постала препознатљив туристички-гастро бренд Бањалуке и Републике Српске. Такође, на свим наступима на сајамским манифестацијама у региону и свијету, у протеклим годинама, Крајишка кућа је на најбољи начин представила домаће пољопривредне произвођаче, продукте њиховог вриједног рада на газдинствима, али и град Бањалуку и цјелокупну крајишку регију.