Представници Центра за развој пољопривреде и села Бања Лука боравили у радној посјети општини Кистање

Представници Центра за развој пољопривреде и села Бања Лука у протекла два дана боравили су у радној посјети општини Кистање, на позив Руралног подузетничког инкубатора Крка Кистање и општине Кистање.

Овом приликом, у просторијама Општине Кистање, презентован је пројекат Крајишке куће као примјера добре праксе за пласман домаћих пољопривредних производа, а разговарано је и о могућностима прекограничне сарадње и кандидовању заједничких пројеката према доступним међународним фондовима. Овом састанку присуствовали су начелник општине Кистање Горан Рељић, представници Општинског вијећа Кистање, те истакнути привредници из ове општине – г. Борко Торбица и др. и представници Аграрног фонда Града Требиња.

Представници Центра су имали прилику обићи новоизграђене пословне центре у овој општини – Рурални подузетнички инкубатор Крка Кистање, Еко – центар, Центар за посјетитеље са пратећим садржајима, а све у циљу упознавања примјера добре праксе који би могли бити примјењени у реализацији будућих пројеката Центра за развој пољопривреде и села Бања Лука. Представници Центра посјетили су и Национални парк Крка и манастир Крка.