“Поткозарје фест 2023” окупио више од 20 излагача: Учесници манифестације Крајишка кућа и Херцеговачка кућа из Бањалуке

Привредно-туристичка манифестација “Поткозарје фест 2023” вечерас је отворена на малом градском тргу у Приједору, а окупила је више од двадесет излагача. Међу учесницима манифестације посебну пажњу привукли су штандови Крајишке куће и Херцеговачке куће из Бањалуке. Управо су ове куће домаћих производа биле први примјер добре праксе у Републици Српској и региону захваљујући којем су и друге општине и градови из окружења у својим локалним заједницама реализовали сличне пројекте с циљем омасовљења прерађивачке пољопривредне дјелатности и обезбјеђивања сигурног пласмана домаћих пољопривредних производа.

Организатори манифестације “Поткозарје фест 2023” били су град Приједор и Туристичка организација града Приједора.

Вршилац дужности директора Туристичке организације града Приједора Дијана Араманда истакла је да је ријеч о промоцији аутохтоних домаћих производа, али уједно и пружању подршке расту и развоју локалних економија и локалних малих предузетника.

У оквиру једнодневне манифестације “Поткозарје фест 2023”, која је дио овогодишњег Приједорског љета, поред промоције и продаје домаћих производа регије Поткозарја организовано је и такмичење за излагаче и наградна томбола за посјетиоце чији су спонзори били излагачи.