Отворен сајам “Плодови села малих произвођача” у Бањој Луци

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић у суботу је у Бањој Луци,  у Тржном центру “Делта Планет”, отворио сајам “Плодови села малих произвођача” на којем је производе изложило више од 50 произвођача из цијеле Републике Српске. Пашалић је истакао да је циљ сајма да се промовишу квалитетни домаћи производи које мали произвођачи имају у понуди.

Он је подсјетио да у Српској има више од 40.000 пољопривредних произвођача који покушавају да буду конкурентни на тржишту.

Организатори овогодишњег сајма су пољопривредни кластери Републике Српске, у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, ТЦ “Делта Планет”, Технолошким факултетом Бања Лука, Центром за развој пољопривреде и села Бања Лука и Пољопривредним факултетом Бања Лука.

Током свечаног отварања манифестације додијељена су признања произвођачима, на основу претходног сензорног оцјењивања квалитета производа.

Организацијом сајма и сензорним оцјењивањем производа помаже се пољопривредним произвођачима да развијају и унаприједе своје производе, те постигну адекватну афирмацију на тржишту.

На сајму “Плодови села малих произвођача” учешће су узели и пољопривредни прерађивачи чији производи су дио сталне поставке у продајним објектима “Крајишке куће” у Бањој Луци и Требињу.

 

Фото: “Aloonline.ba”