Отворен 45. Међународни сајам туризма у Београду: Своју понуду представила и Крајишка кућа

На 45. Међународном сајму туризма у Београду, на штанду Туристичке организације града Бања Лука, Крајишка кућа представила је дио свог богатог асортимана домаћих производа.

На овој изузетно посјећеној сајамској манифестацији, која се одржала од 22. до 25. фебруара, посјетиоцима су се представила око 400 излагача из 27 земаља свијета. Манифестацију су свечано отворили предсједник Србије Александар Вучић и грчка министарка туризма Олга Кефалогиани. Ове године земља партнер сајма је била Грчка, омиљена љетња дестинација бројних туриста из Србије и Републике Српске. На Сајму туризма ове године под слоганом “Авантура почиње овде” у халама 1, 1А И 4 традиционално су учешће узеле најзначајније туристичке агенције, удружења и организације, хотели, туристички центри и међународни тур-оператери.

С обзиром да је Крајишка кућа постала бренд који представља туристички-гастро симбол Бања Луке, али и цијеле Републике Српске, на овом штанду владало је велико интересовање управо за домаће и аутентичне крајишке делиције. Штанд Крајишке куће су посјетили бројни званичници, међу којима су били министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић, помоћник министра за туризам и угоститељство Републике Српске Предраг Тешић, министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић, предсједник Подручне привредне коморе Бања Лука Горан Рачић и многи други грађани и посјетиоци.

Заједно са представницима Центра за развој пољопривреде и села Бања Лука, на штанду Крајишке куће своје производе представили су и неки од вриједних пољопривредних произвођача чије робе су дио богатог асортимана бренда Крајишка кућа.  Крајишка кућа је за веома кратак период успјела да управо кроз повећање понуде домаћих пољопривредних производа створи садржајно богате туристичке производе, чиме је значајно унапређено и управљање агро-туристичким ресурсима. Бројна признања и похвале које стижу на адресу Крајишке куће, односно Центра за развој пољопривреде и села, су доказ да овај пројекат представља примјер добре праксе како се користе домаћи ресурси на путу до конкурентног производа, који је интересантан не само грађанима локалне заједнице, већ и страним туристима.