Обавјештење за пољопривредне произвођаче: Инфо сесија – Јавни позив за побољшање адаптације на климатске промјене у примарној пољопривредној производњи (ЕU4AGRI)

У оквиру пројекта EU4AGRI-Recovery, који финансира Европска унија, објављен је нови Јавни позив потенцијалним корисницима бесповратних средстава за мјеру подршке инвестицијама за побољшање адаптације на климатске промјене у примарној пољопривредној производњи у Босни и Херцеговини, вриједан 1 милион КМ.

Циљ овог Jавног позива је јачање отпорности пословних субјеката у сектору примарне пољопривредне производње, инвестицијом у алате и технологије који доприносе побољшању адаптације на климатске промјене. Кроз овај Jавни позив, Европска унија ће подржати пољопривредно-прехрамбене пословне субјекте који желе своје пословање учинити отпорнијим на климатске промјене, с циљем постизања одрживе пољопривреде, контролисане употребе природних ресурса и увођења добрих пракси.

На јавни позив могу се пријавити обрти/самостални предузетници, пољопривредне задруге, микро, мала и средња предузећа која се најкасније двије године прије објаве овог Јавног позива активно баве примарном пољопривредном производњом.

У оквиру овог Јавног позива на располагању је 1 милион КМ, а средства подршке по једној пријави могу износити од 30.000 КМ до 300.000 КМ (без ПДВ-а) и могу се користити само за финансирање прихватљивих трошкова.

У вези овог Јавног позива одржаће се информативна сесија у Бањалуци, 12.07.2023. године у 10.00 часова у просторијама Привредне коморе Републике Српске (Бранка Ћопића 6, сала Сутјеска – I спрат).

Више информација о Јавном позиву доступно је путем веб-странице eu4agri.ba или директно путем платформе за пријаву на Јавни позив:

Javni poziv za poboljšanje adaptacije na klimatske promjene u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji u BiH