На Трећем Међународном сајму туризма “Бања Лука 2023” представљене “Крајишка кућа” и “Херцеговачка кућа”

Трећи Међународни сајам туризма “Бања Лука 2023”, који је током протеклог викенда одржан у Тржном центру Делта Планет, окупио је више од 110 најзначајнијих организација у области туризма. Домаће туристичке организације, али и гости из Србије, Хрватске, Турске представили су своје туристичке аранжмане. Партнер сајма је била општина Никшић.

На штанду Туристичке организације Града Бања Луке представљен је дио производа из богатог асортимана “Крајишке куће” и “Херцеговачке куће”, пословних јединица Центра за развој пољопривреде и села Бања Лука. Током трајања сајма штандове је посјетило више хиљада људи, а награђени су и најбољи излагачи у различитим категоријама у туризму.

Пројекти “Крајишка кућа” и “Херцеговачка кућа”, сада већ увелико познати у региону, постали су примјери добре праксе, па су и у другим локалним заједницама Републике Српске реализовани и промовисани слични пројекти који пресликавају овакав начин пласмана роба домаћих пољопривредних произвођача, а производи из ових кућа постали су препознатљиви туристички-гастро бисери Републике Српске.

Свечаном отварању сајма, који је уприличен у петак у 13.00 часова, присуствовали су бројни званичници из Бања Луке и региона, као и представници Центра за развој пољопривреде и села и Туристичке организације Града Бања Лука.

У склопу одржавања ове сајамске манифестације у петак вече, у хотелу Босна, одржано је забавно вече уз музику и дегустацију бањалучко-никшићких специјатитета, а уз подршку Крајишке куће и пољопривредних произвођача који своје робе пласирају у овом пословном објекту.