Крајишка љепотица у новом руху

Крајишка кућа је однедавно пресељена на нову локацију, у Улицу браће Мажар и мајке Марије број 17. Пољопривредни произвођачи су, на овај начин, добили већи простор у којем могу пласирати своје домаће производе.

Бренд Крајишка кућа, који је пројекат бањалучког Центра за развој пољопривреде и села, успостављен је прије четири године с циљем подстицања развоја домаће пољопривредне производње, промовисања домаћих аутентичних производа и буђења свијести код локалног становништва о значају кориштења домаћих производа. Око 150 пољопривердних произвођача са подручја крајишке регије на полицама ове куће је изложило своје аутентичне прерађевине које радо купују како грађани Бања Луке тако и бројни туристи и посјетиоци града на Врбасу.

Центар за развој пољопривреде и села је у протеклим годинама, пласирањем финансијских средстава за суфинансирање пројеката за пољопривредне произвођаче који имају уговорени пласман у Крајишкој кући, пружао значајну подршку домаћим прерађивачима у контроли квалитета и декларисању њихових производа, што ће свакако наставити и у наредном временском периоду. Уз овакав вид подршке, домаћи производи постају конкурентнији на тржишту, што резултира и смањењем неконтролисаног увоза сировина са иностраних тржишта.

У наставку погледајте фотографије које ће Вам дочарати нови амбијент ове крајишке љепотице: