Директор Центра за развој пољопривреде и села Бања Лука панелиста на 11. Дунавском бизнис форуму у Бањој Луци

У Културном центру “Бански двор” данас је, у оквиру прославе Дана Града Бања Луке, одржан 11. Дунавски бизнис форум који је окупио бројне учеснике из земље и цијелог региона.

Овај једнoдневни форум организовали су Градска развојна агенција Бања Лука и Град Бања Лука, с циљем повезивања људи, идеја, тржишта и њихових потреба, стварања оптималних услова за јачање институционалних и људских капацитета и њихово подстицање за рационалније и ефикасније дјеловање, промоцију одрживог развоја, конкурентности, безбједности, енергетске ефикасности, заштите животне средине, социјалне политике, јавног и приватног партнерства.

На 11. Дунавском бизнис форуму одржано је више панел дискусија о темама: “Градови – мостови интегрисаних процеса локалног развоја”, “Дигитализација као генератор нових послова”, “Рурални туризам”, “Зелена енергија – одрживи развој и животна средина” и “Пословна инфраструктура – технолошки парк”.

Директор Центра за развој пољопривреде и села Драшко Илић био је један од панелиста 11. Дунавског бизнис форума у Бањој Луци, гдје је о теми “рурални туризам”, заједно са стручњацима из ове области из региона, разговарао о приоритетима развоја пољопривреде у региону.

Директор Центра је, овом приликом, учесницима панела презентовао реализоване пројекте ове градске институције – “Крајишку кућу” и Туристичко-рекреативни центар “Мањача”, као примјере добре праксе у  подстицању развоја пољопривреде и ревитализације руралних подручја у локалној заједници.

Своје допринос 11. Дунавском бизнис форуму дали су и градоначелници и представници градова побратима Бањ Луке кроз примјере добре праксе које су остварилу у својим јединицама локалне самоуправе.