Центар за развој пољопривреде и села на Конференцији и Сајму предузетништва жена у Републици Српској – Представљен асортиман бренда Крајишка кућа

У организацији Привредне коморе Републике Српске данас је одржана VI Конференција  и III Сајам предузетништва жена у Републици Српској- „Одрживост као императив“. Конференција је била прилика да се представе жене предузетнице, њихова искуства у вођењу успјешних компанија.

Такође, одржан је панел на тему „Одрживи ланци снабдијевања“, односно на тему захтјева ЕУ у вези доказивањем одрживости и извјештавања о томе, изазова учешћа у међународним ланцима снабдијевања, захтјева у погледу енергетске ефикасности, кориштења обновљивих извора енергије, дигитализације, радне снаге и др. Панел је био врло интересантан узимајући у обзир да су учеснице биле успјешне, остварене жене које воде реномирана предузећа са дугогодишњим позитивним пословањем.

Своје производе и услуге представила су 23 привредна друштва из различитих сектора привреде као што је прехрамбена индустрија, производња вина и алкохолних пића, производња сокова, производња амбалаже и амбалажних производа, текстилна индустрија, индустрија намјештаја, туристичке услуге и услуге уређења простора и декорација, козметички производи, графичка индустрија, као и напредни производи каква је „паметна „  клупа на соларни погон. На позив организатора наш  бренд  Крајишка кућа је представила свој асортиман производа.

Уводну ријеч је одржао предсједник Привредне коморе Републике Српске, Перо Ћорић, затим политичка савјетница у Делегацији ЕУ у БиХ, Биљана Баровић и министар трговине и туризма Републике Српске, Денис Шулић, који су отворили Конеренцију и Сајам.