У Бањој Луци отворен “Јесењи сајам”

У Бањој Луци је отворен „Јесењи сајам 2021″ на којем ће се у просторијама Бањалучког велесајма до 13. новембра представити више од 100 излагача из региона.

„Јесењи сајам 2021“ обухвата 24. Међународни сајам лова, риболова, екологије и спорта „Лоримес 2021“, 24. Међународни сајам туризма и угоститељства, те 24. Међународни сајам хране и пића.

Сајам је отворио предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић који је, том приликом, рекао да податак да на овом сајму има више од 100 излагача значи да постоји интересовање и потреба да се овакве и сличне манифестације одржавају у Републици Српској. Он је навео да се на сајму налазе туристичке организације Црне Горе, Војводине, Републике Српске и Федерације БиХ, људи из туризма, лова, риболова, гастрономије и екологије.

На овој манифестацији свим грађанима и посјетиоцима представили су се Центар за развој пољопривреде и села Бања Лука и “Крајишка кућа”, на чијем штанду су имали прилику видјети и пробати укусне домаће прерађевине са подручја крајишке регије. “Крајишка кућа” је у оквиру сајма представљена као један позитиван примјер и пракса, који може послужити и произвођачима из других регија, али и представницима привредних комора.

Штанд Центра и “Крајишке куће” на овој традиционалној манифестацији данас су посјетили бројни високи званичници Републике Српске, пољопривредни произвођачи који своје робе пласирају у продајним објектима “Крајишка кућа”, те бројни грађани и посјетиоци.

Отварању сајма, поред предсједника Владе Републике Српске, присуствовали су и министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић, министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић, предсједник Скупштине Града Бање Луке Младен Илић и други представници Града Бања Луке, представници Привредне коморе града Бања Лука, представници Туристичке организације Републике Српске и многи други.