Скијање на води – нова атракција на Туристичко-рекреативном центру “Мањача”

На локалитету Туристичко-рекреативног центра “Мањача”, на језеру Шљивно, почео је са радом први и једини “Wake-park” у Босни и Херцеговини. Постављена је најновија инсталација која служи за вучу особа по води (скијаша, бордера или тзв. банане). Битно је напоменути да је ова спортска активност базирана на еколошком приступу, због кориштења електромотора, па је стога потпуно сигурна и идеална за почетнике. Осим инсталације, набављена је и најновија опрема различитих димензија (даске, везови и остало), тако да се сезона на језеру Шљивно наставља и у септембру.

Слична оваква инсталација налази се у Пули, а инсталација постављена на језеру Шљивно је тренутно најдужа у Европи и износи 282 метра, што у будућности отвара врата за организацију међународних такмичења.

Током ове љетне сезоне на језеру Шљивно је постављен и највећи парк на води у Босни и Херцеговини, тако да су посјетиоци поменутог туристичко-рекреативног комплекса имали прилику да уживају у чарима овог јединственог садржаја.

У наредној години је планиран завршетак свих радова на локацији “Wake-park”- а, тако да ће осим наведених садржаја од наредне сезоне посјетиоцима и туристима овог комплекса бити доступан и нови угоститељски објекат, као и уређена плажа са спасиоцима на предметном језеру.

Све ове активности су реализоване уз подршку Центра за развој пољопривреде и села Бања Лука који је препознао значај овог пројекта као туристички потенцијал града Бања Луке.

Радно вријеме “Wake-park”- а је радним данима од 16 до 19 часова и викендом од 10 до 19 часова. Сасвим сигуран и непоновљив осјећај скијања по језеру обавља се уз све прописане мјере безбједности, као и уз све прописане мјере безбједности, као и уз обучене инструкторе.