Производи бренда “Крајишка кућа” представљени посјетиоцима “Фестивала српског фолклора 2022” на тврђави Кастел

У организацији Ансамбла народних игара и пјесама “Веселин Маслеша” синоћ је на тврђави Кастел отпочела манифестација “Фестивал српског фолклора 2022”, која ће трајати до 2. јула. Како је најавио организатор, идеја фестивала је повезивање младих из регије и дијаспоре са циљем очувања српске културе, обичаја и традиције.

Бањалучани су синоћ уживали у богатом културно-умјетничком програму који су за њих припремили АНИП “Веселин Маслеша” из Бања Луке, АКУД “Шпанац” из Београда, АНИП “Венац” са Косова и Метохије, фолклорни ансамбл “Кансембл” из Холандије и група “Врело” из Руме.

Овом приликом, на штандовима испред љетне сцене тврђаве Кастел грађани и посјетиоци манифестације имали су прилику пробати и купити неке од домаћих производа бренда “Крајишка кућа”. Производи овог бренда за кратко вријеме постали су заштитни туристички-гастро сувенир не само града на Врбасу, већ и цјелокупне крајишке регије.

Крајишке делиције биће представљене и вечерас на тврђави Кастел, у склопу друге вечери одржавања манифестације “Фестивал српског фолклора 2022”, када ће Бањалучани имати прилику уживати у цјеловечерњем концерту Ансамбла народних игара и пјесама “Венац” из Грачанице и извођењу представе “700” посвећеној обиљежавању 700 година постојања манастира Грачаница.

Посјетите штандове “Крајишке куће” вечерас од 20.00 до 23.00 часа.