Продужен позив за урбане тржнице: Могућност пољопривредним произвођачима за пласман производа

Јавни позив за избор корисника тржишне инфраструктуре – мобилних продајних штандова, расписан у оквиру пројекта „Урбане тржнице“, продужен је за још седам дана, како би сви заинтересовани корисници могли да се пријаве за учешће.

Тако да ће пољопривредни произвођачи имати могућност да своје пријаве за кориштење уређених продајних штандова на атрактивним локацијама у најгушће насељеним мјесним заједницама – поднесу до 23. фебруара ове године.

Према овом позиву, право на пријаву имају пољопривредни произвођачи са територије града Бање Луке (физичка лица, самостални предузетници и привредна друштва из области пољопривредне производње) који се активно баве примарном пољопривредном производњом и прерадом пољопривредно-прехрамбених производа из области анималне производње (месне прерађевине, јаја, млијеко и млијечни производи, мед и други пчеларски производи) и биљне производње (воће и производи од воћа, поврће и производи од поврћа, житарице и млински производи, љекобиље и чајеви, гљиве).

Главна погодност за кориснике огледа се у могућности бесплатног кориштења ових продајних мјеста током првих 12 мјесеци, а дугорочно кориштење штандова биће омогућено по повлаштеним условима.

Наиме, Јавни позив објављен је у оквиру пројекта „Успостава нових визуелно атрактивних продајних мјеста за домаће произвођаче – Урбана тржница“, који реализује Град Бања Лука у оквиру пројекта EU4AGRl — подршка Европске уније конкурентности пољопривреде и руралном развоју у БиХ.

 Фото илустрација: Идејно рјешење продајних штандова

Фото илустрација: Идејно рјешење продајних штандова

Мобилни продајни штандови биће набављени током реализације пројекта и стављени на располагање изабраним крајњим корисницима у оквиру овог јавног позива.

На овај начин омогућиће се локалним произвођачима да изложе и продају своје производе у уређеном амбијенту и у складу са релевантним законским прописима, те да приступом новом тржишту створе предуслове за проширење производње, раст прихода и ново запошљавање.

Заинтересовани пољопривредни произвођачи све додатне информације могу добити у просторијама Центра развој пољопривреде и села Бања Лука или на бројеве телефона: 051/433-623, 051/433-636 сваким радним даном од 08:00 до 15:00 часова.

Текст јавног позива и пријавни образац можете преузети у наставку:

Јавни позив – “урбане тржнице”

Oбразац пријаве

Извор: Град Бања Лука