Поводом Дана града: Крајишки произвођачи представили своје производе на платоу испред “Крајишке куће”

У сусрет Дану града на платоу испред “Крајишке куће” уз пригодан културно –умјетнички програм приређена је изложба пољопривредних производа и прерађевина, домаће хране, делиција и природне козметике под називом „Плодови и дарови града Бање Луке 2022“.

У 11.00 часова уприличен је свечани пријем за пољопривредне произвођаче који већ двије године путем продајних објеката “Крајишке куће” пласирају своје производе директно са газдинстава. На овај начин прослављен је други рођендан “Крајишке куће” и двије године успјешне пословне сарадње бањалучког Центра за развој пољопривреде и села и пољопривредних произвођача са подручја крајишке регије.

Директор Центра за развој пољопривреде и села, Драшко Илић истакао је како ову манифестацију организују у сврху представљања и промоције пољопривредних произвођача и малих предузетника са подручја града Бање Луке.

-Данас су пред „Крајишком кућом“ изложени штандови, гдје се налазе домаћи производи наших крајишких произвођача. За нас је ово битан дан. Двије године рада куће велика је ствар, посебно јер данас  видимо задовољство привредника и грађана, што нас у Центру за развој пољопривреде и села чини срећним – рекао је Илић.

Министар пољопривреде, шумарства и водопоривреде Републике Српске, Борис Пашалић свечано је отворио ову сајамску манифестацију и том приликом је нагласио како је концепт “Крајишке куће” препознат и изван Бања Луке.

-Нама је циљ да пољопривредни произвођачи дио својих производа прераде на свом имању и понуде тржишту. Управо због тога концепт „Крајишке куће“ не живи само у Бањој Луци, него и у Требињу, а радимо на томе да и на другим мјестима презентујемо производе наших пољопривредних произвођача – закључио је министар Пашалић.

Отварању ове манифестације присуствовао је и градоначелник Драшко Станивуковић, који је поручио да је „Крајишка кућа“ један од најбољих амбасадора љепота свих домаћих производа, додавши да је она је симбол града Бања Луке.

-Лијепо је бити данас на овој манифестацији, на обиљежавању другог рођендана „Крајишке куће“. Најљепши производи из Крајине налазе се управо на полицима овог објекта. Ова манифестација је дио богатог обиљежавања Дана Града, на шта смо такође изузетно поносни – рекао је он.

Додао је како управо „Крајишка кућа“ промовише све домаће производе и произвођаче, што је посебно драгоцјено у овом периоду.

-Многи наши суграђани, који живе у центру града, немају прилику да узгајају домаће производе. Управо због тога, лијепа је ствар када у срцу града можете да купите домаће производе и да се храните здраво. Морамо да купујемо домаће. Искористићу ову прилику да честитам свим излагачима и произвођачима, они су нама драгоцјени. Управо они на најљепши начин представљају наш град – закључиио је градоначелник Станивуковић.

Дањашњу манифестацију на платоу исперд “Крајишке куће” обишли су бројни грађани, гости и званичници, међу којима су били и предсједник Скупштине Града Бања Луке Младен Илић, помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Горан Бурсаћ, савјетник министра трговине и туризма Републике Српске Драган Талић и др.

Посјетиоци су имали прилику да до 17.00 часова посјете штандове домаћих произвођача, пробају и купе производе по сајамским цијенама.

Фото: А. Чавић, Град Бања Лука
              Центар за развој пољопривреде и села,
             Скупштина Града Бања Лука