Одржан радни састанак представника Центра за развој пољопривреде и села Бања Лука са представницима Министарства за бригу о селу Републике Србије

У просторијама Министарства за бригу о селу Републике Србије, у Београду, у петак је одржан радни састанак представника Центра за развој пољопривреде и села Бања Лука, на челу са директором г. Драшком Илићем и представника овог министарства, в.д. секретаром г. Снежаном Петровић, в.д. помоћником министра г. Гораном Миланковићем, руководиоцем Сектора за међународну сарадњу, европске интеграције и пројекте,  и в.д. помоћником министра в.д. Тијаном Нешић, руководиоцем Сектора за неговање традиције на селу, очување културно историјских садржаја и промотивне активности.
Г. Снежана Петровић је, на овом састанку, представила активности и пројекте овог министарства које је, по први пут у историји Србије, основано Законом о министарствима, донијетом 26. октобра 2020. године. Програм рада Центра и пројекте које реализује Центар представио је г. Драшко Илић.
На састанку је разговарано о могућностима заједничке сарадње у области развоја руралних подручја Републике Српске и Републике Србије, као и о могућностима заједничког учествовања у пројектима прекограничне сарадње који се тичу развоја сеоских мјесних заједница у Бањој Луци и локалним заједницама Републике Србије.