Одржан “Дан дрварске дрењине у Бањој Луци”

Изложба прерађевина од дрењине под називом “Дан дрварске дрењине у Бањој Луци” одржана је у петак на платоу испред “Крајишке куће”.

Ову манифестацију је организовала градска институција Центар за развој пољопривреде и села Бања Лука у сарадњи са општином Дрвар. У периоду од 10.00 до 17.00 часова посјетиоци су имали прилику пробати и купити домаће производе које су изложила и презентовала пољопривредна газдинства из Дрвара. Богате штандове испред “Крајишке куће” красили су разни производи – позната ракија од дрењина, мућени пекмез од дрењине, сок од дрењине, свјежа и сушена дрењина, туршија, ликер од дрењине и бројне друге делиције из дрварског краја.

Промоција производа у Бањој Луци, осим дегустације, била је прилика и да се најави двадесета привредно-туристичка манифестација „Дани дрварске дрењина у Дрвару“, која ће се ове године одржати 2. октобра.

“Дрварска дрењина је бренд, аутохтони производ, оно по чему је Дрвар одавно познат и наших педесетак произвођача озбиљно се бави овим послом. Сматрамо да им ми као заједница пружамо подршку и у логистичком дијелу и у смислу промоције”, истакла је Душица Рунић, начелница општине Дрвар.

Драшко Илић, директор Центра за развој пољопривреде и села, каже да је циљ организовања ове манифестације упознавање грађана Бања Луке и пољопривредних произвођача са квалитетом производа од дрењине.

Овом приликом, у просторијама Центра за развој пољопривреде и села, одржан је радни састанак директора Центра Драшка Илића и начелнице општине Дрвар Душице Рунић. На састанку је разговарано о могућностима пласмана пољопривредних производа из Дрвара у пословним објектима “Крајишка кућа”.