Објављен јавни позив за избор корисника тржишне инфраструктуре – мобилних продајних штандова на територији града Бања Лука

Град Бања Лука омогућиће заинтересованим пољопривредним произвођачима да своје производе продају на уређеним продајним штандовима на атрактивним локацијама у најгушће насељеним мјесним заједницама.

С тим у вези, расписан је јавни позив за избор корисника десет мобилних продајних штандова, који ће бити постављени у насељима: Обилићево, Старчевица, Лазарево, Нова варош и Борик.

Јавни позив објављен је у оквиру пројекта „Успостава нових визуелно атрактивних продајних мјеста за домаће произвођаче – Урбана тржница“, који реализује Град Бања Лука у оквиру пројекта EU4AGRl — подршка Европске уније конкурентности пољопривреде и руралном развоју у БиХ.

Мобилни продајни штандови биће набављени током реализације пројекта и стављени на располагање изабраним крајњим корисницима у оквиру овог јавног позива.

Главна погодност за крајње кориснике огледа се у могућности бесплатног кориштења ових продајних мјеста током првих 12 мјесеци, а дугорочно кориштење штандова биће омогућено по повлаштеним условима.

На овај начин омогућиће се локалним произвођачима да изложе и продају своје производе у уређеном амбијенту и у складу са релевантним законским прописима, те да приступом новом тржишту створе предуслове за проширење производње, раст прихода и ново запошљавање.

Право на пријаву на овај позив имају пољопривредни произвођачи са територије града Бање Луке (физичка лица, самостални предузетници и привредна друштва из области пољопривредне производње) који се активно баве примарном пољопривредном производњом и прерадом пољопривредно-прехрамбених производа из области анималне производње (месне прерађевине, јаја, млијеко и млијечни производи, мед и други пчеларски производи) и биљне производње (воће и производи од воћа, поврће и производи од поврћа, житарице и млински производи, љекобиље и чајеви, гљиве).

Рок за пријаву за Јавни позив је 16. фебруар 2022. године.

Све додатне информације могу се добити у просторијама Центра развој пољопривреде и села Бања Лука или на бројеве телефона: 051/433-623, 051/433-636 сваким радним даном од 08:00 до 15:00 часова.

Текст јавног позива и пријавни образац можете преузети у наставку:

Јавни позив – пројекат “урбане тржнице”

Пријавни образац

Извор: Град Бања Лука