“Крајишка кућа” представљена у Београду на манифестацији “Дани Српске у Србији”

У Кнез Михаиловој улици у Београду данас је свечано отворен штанд Туристичке организације Републике Српске на ком ће у наредна два дана бити представљени сви туристички потенцијали и ресурси Републике Српске која је већ годинама омиљена дестинација грађана Србије.

Штанд Туристичке организације Републике Српске у центру Београда постављен је у склопу десете јубиларне манифестације “Дани Српске у Србији”, која за циљ има представљање свих потенцијала Републике Српске становништву преко Дрине. Манифестацију “Дани Српске и Србији” организује Представништво Републике Српске у Србији.

Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић подсјетио је да представљање туристичке понуде Српске традиционално претходи свечаном отварању “Дана Српске у Србији” и да то доприноси још већем броју туриста из Србије, бржем расту туристичке привреде и повећању квалитета туристичке понуде.

Он је изразио увјерење да ће се туризам Републике Српске представити на изузетан начин.

Директор Туристичке организације Републике Српске Миодраг Лончаревић рекао је да су Туристичка организација Републике Српске и туристичке организације градова изузетно мотивисани да се на најбољи начин представе у Србији. “Наша браћа и сестре у великом броју посјећују Републику Српску. Манифестација је јако важна. У Београду смо од 8. до 10 септембра, а од 12. до 14. септембра у Новом Саду”, рекао је он.

На штанду Туристичке организације Републике Српске у Кнез Михаиловој улици, овом приликом, представљена је понуда “Крајишке куће”, те су сви посјетиоци имали прилику видјети дио богатог асортимана ове куће домаћих пољопривредних производа са подручја крајишке регије.

Штанд “Крајишке куће”, поред бројних грађана и туриста, посјетили су и министри Владе Републике Српске – министар трговине и туризма Сузана Гашић, министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић, министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић, као и шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић.

Десета манифестација “Дани Српске у Србији” свечано је отворена у вечерњим часовима у Народном позоришту у Београду у присуству највиших представника Србије и Републике Српске. Свечаности су присуствовали и представници Центра за развој пољопривреде и села Бања Лука.