Крајишка кућа отпочела са радом на новој локацији у Бањалуци

У Бањалуци је данас на новој локацији отпочела са радом Крајишка кућа, бренд који је постао заштитни знак града на Врбасу. Уникатне крајишке делиције – домаће ракије, вина, ликере, сухомеснате и млијечне производе, кондиторске производе, сосове, природну козметику и остале крајишке домаће производе од данас грађани могу пронаћи у Улици браће Мажар и мајке Марије број 17.

С обзиром да је пред нама сезона новогодишњих и божићних празника и даривања, у новоопремљеном простору Крајишке куће могу се пронаћи специјализовани поклон пакети и корпе којима грађани и посјетиоци могу обрадовати своје пријатеље, породицу, пословне партнере. Купујући производе у Крајишкој кући пружа се велика подршка домаћим пољопривредним произвођачима и прерађивачима који нису промотери само својих газдинстава, већ су промотери и својих локалних заједница, али и цијеле Републике Српске.

Реализација пројекта Крајишка кућа допринијела је томе да се код већине произвођача претежно малог обима производње заокружи процес производње по принципу „од њиве до трпезе“, односно да се контролисане сировине из сопственог узгоја користе за производњу финалног производа са могућношћу сигурног откупа.

У протеклом периоду знатно је повећан број пољопривредних произвођача са подручја крајишке регије који своје производе пласирају у овом објекту, те се у Крајишкој кући може пронаћи више од хиљаду различитих прехрамбених и непрехрамбених производа произведених од стране пољопривредних произвођача из Бањалуке и околних крајишких општина и градова. Пројекат ове куће домаћих производа је примјер добре праксе на основу којег су и друге општине и градови из окружења реализовали сличне пројекте с циљем подстицања омасовљења прерађивачке пољопривредне дјелатности у својим локалним заједницама.

Новоотворени објекат Крајишке куће можете посјетити у устаљеном радном времену свакога дана, осим недеље, од 8.00 до 21.00 часова.