“Крајишка кућа” и “Херцеговачка кућа” учесници “Јесењег сајма” у Бањалуци

У просторијама “Бањалучког велесајма” одржава се привредно-туристичка манифестација “Јесењи сајам 2019”.

Ова манифестација обједињује три сајма- 24. Међународни сајам пољопривреде и прехрамбене индустрије – АГРОС, 24. Међународни сајам лова, риболова, екологије и спорта – ЛОРИМЕС и 24. Међународни сајам туризма и угоститељства.

На штанду Центра за развој пољопривреде и села Бања Лука биће представљени пројекти који се реализују под окриљем ове градске институције: “Херцеговачка кућа” и “Крајишка кућа”.

Посјетиоци сајма ће у периоду од 13. до 16. новембра моћи посјетити ове штандове и видјети и пробати бројне херцеговачке и крајишке делиције.

“Крајишка кућа”, чије се званично отварање очекује наредне године, ће се на овом сајму представити са бројним прерађевинама пољопривредних производа које су резултат рада и труда већ препознатљивих пољопривредних газдинстава са подручја града Бањалуке, а који ће се наредне године наћи и на полицама овог продајног објекта. На поменутом штанду грађани ће моћи видјети веома богат асортиман производа – разне врсте сокова, џемова, ликера, пчеларских производа, препарате на бази алоје и чуваркуће, прерађевине од ароније и многе друге интересантне производе.

Пројекат отварања Херцеговачке куће у Бањалуци је резултат сарадње градова Бањалуке и Требиња, тј. Центра за развој пољопривреде и села Бањалука и Аграрног фонда Требиње. На овом штанду биће изложене већ препознатљиве делиције са југа.