Директор Центра присуствовао централном обиљежавању Свјетског дана туризма у Источном Сарајеву

Јуче је на Јахорини, отварањем 16 километара пјешачке стазе, обиљежен Свјетски дан туризма. Заједно са представницима Министарства трговине и туризма Републике Српске, Туристичке организације Републике Српске, града Источно Сарајево, локалних туристичких организација, туристичких субјеката и других институција, централном обиљежавању Свјетског дана туризма присуствовао је и директор Центра за развој пољопривреде и села Бањалука Драшко Илић.

Свјетски дан туризма обиљежава се сваке године 27. септембра пригодним манифестацијама у читавом свијету, а наведени датум је одабран јер је истог датума 1970. године усвојен статут Свјетске туристичке организације (UNWTO).

Република Српска већ годинама биљежи позитивне туристичке показатеље и стални раст туриста, те су се учесници ове манифестације сложили око тода да се улагања у ову привредну грану вишеструко исплате.

Напомињемо да већ годинама уназад Крајишка кућа, пословна јединица Центра за развој пољопривреде и села, са својим богатим асортиманом домаћих производа привлачи бројне туристе из региона и свијета, те је постала препознатљив туристички-гастро бренд Бањалуке и Републике Српске.

Туристичко-рекреативни центар „Мањача“, чија реализација је једна од идејних пројеката Центра за развој пољопривреде и села у циљу ревитализације руралних подручја града, такође има велики потенцијал да прерасте не само у омиљено излетиште Бањалучана него и у незаобилазну дестинацију на туристичкој мапи Републике Српске за посјетиоце из региона и свијета.

Представници Центра су програму обиљежавања Свјетског дана туризма у Источном Сарајеву присуствовали на позив Туристичке организације Републике Српске.