“Дани Херцеговине у Бањој Луци”

Протеклог викенда, на платоу испред “Крајишке куће”, одржана је сајамска манифестација “Дани Херцеговине у Бањој Луци”.

Организатори ове манифестације су били Центар за развој пољопривреде и села Бања Лука и Аграрни фонд Града Требиња.

На сајму су учешће узели пољопривредни произвођачи из Херцеговине који своје производе пласирају у продајним објектима “Херцеговачка кућа” у Требињу и Бањој Луци.

Циљ организовања ове манифестације јесте повезивање и размјена знања и искустава пољопривредних произвођача из Херцеговине и пољопривредних произвођача са подручја крајишке регије. Прерађивачи који своје производе пласирају у продајном објекту “Крајишка кућа” су посјетили штандове излагача из Херцеговине и, том приликом, се упознали са њиховим радом, артиклима и начином производње.

Излагачи са подручја херцеговачке регије су имали прилику да обиђу “Крајишку кућу”, продавницу домаћих производа прерађевина са подручја крајишке регије.

Организовањем оваквих сајамских манифестација Центар, као градска институција надлежна за развој и постицање пољопривредне производње на територији града Бања Луке, настоји пробуди свијест грађана о значају кориштења домаћих производа и подстаћи домаће пољопривредне произвођаче да се баве прерадом својих производа и на тај начин упосле чланове својих домаћинстава, што би у наредном временском периоду значајно утицало на смањење зависности од увоза страних прехрамбених производа, а самим тим и на смањење непотребног одлива капитала из Републике Српске.