Власник аустријске компаније за производњу природне и органске козметике “Styx” посјетио Бања Луку и Центар за развој пољопривреде и села Бања Лука

У сарадњи са Представништвом Републике Српске у Републици Аустрији, у канцеларији Центра за развој пољопривреде и села данас је уприличен радни састанак са Волфгангом Штиксом, власником аустријске компаније за производњу природне и органске козметике. Ријеч је о породичној компанији “Styx” која у Аустрији послује од 1965. године, а у Републику Српску су дошли са намјером да покрену значајне инвестиције у овом сектору. Директор Центра Драшко Илић је овом приликом навео да ће ова градска институција стајати на располагању фирми “Styx” приликом идентификације потенцијалних пословних партнера, те је изразио захвалност шефу Представништва Републике Српске у  Републици Аустрији Младену Филиповићу који улаже велики труд за успостављање пословних контаката између аустријског тржишта и нашег домаћег тржишта, како у области пољопривреде и руралног развоја, тако и у осталим областима битним за економски и привредни развој Републике Српске.

Након уприличеног радног састанка, господин Штикс је заједно са представницима Центра и господином Филиповићем, обишао Крајишку кућу и Херцеговачку кућу, пословне јединице Центра за развој пољопривреде и села.

Заједно са власником компаније “Styx” и шефом Представништва Републике Српске у Републици Аустрији, представници Центра данас су присуствовали и радном састанку са министром трговине и туризма Републике Српске Денисом Шулићем, у просторијама овог министарства, након чега су посјетили и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске гдје је уприличен радни састанак са помоћником министра за пољопривреду, прехрамбену индустрију и рурални развој г. Сашом Лалићем и сарадницима.

На састанцима у поменутим ресорним министарствима је разговарано о могућностима потенцијалне сарадње са фирмом “Styx”, која тренутно у свом богатом асортиману има више од 700 различитих природних и органских козметичких производа. Оба министарства су исказала спремност за пружање потребне логистичке подршке и помоћи свим инвеститорима који желе озбиљно улагати у привреду Републике Српске.