Видео: Крупа на Врбасу код Бања Луке на листи потенцијално најљепших села на свијету

Свјетска туристичка организација при Уједињеним нацијама (UNWTO) направила је листу најбољих туристичких села на свијету и села која имају најбољи потенцијал, а међу њима се нашла и Крупа на Врбасу, насеље на територији Бања Луке.
Oд Аустрије до Вијетнама, 32 дестинације из 18 земаља из цијелог свијета проглашене су за “Најбоља туристичка села 2022”.

Ово признање додјељује се руралним дестинацијама које прихватају туризам као покретач развоја и нових могућности за радна мјеста и приходе, истовремено чувајући и промовишући вриједности и производе засноване на заједници.
Крупа на Врбасу се налази на другој листи од 20 села која ће ући у “Програм надоградње”.

Програм надоградње је намијењен оним селима која нису у потпуности испунила критеријуме, али која и даље имају велики потенцијал и на добром су путу да постану набоља. Свјетска туристичка организација Уједињених нација помаже овим селима да се побољшају и раде на њиховим слабим тачкама кроз радионице, виртуелне састанке и друге иницијативе.

Директор Центра за развој пољопривреде и села Бања Лука Драшко Илић и помоћник директора Туристичке организације Града Бања Лука Миња Шурлан били су гости Јутарњег програма, на РТРС телевизији, гдје су том приликом говорили о овом признању и његовом значају за промоцију туристичких потенцијала ове локалне заједнице и промоцију читаве Бања Луке.

Комплетан видео прилог можете прогледати у наредном линку: