У просторијама Центра одржан састанак са шефом Представништва Републике Српске у Републици Аустрији

Данас је у просторијама Центра за развој пољопривреде и села Бања Лука уприличен састанак директора ове градске институције са шефом Представништва Републике Српске у Републици Аустрији Младеном Филиповићем.

На састанку је разговарано о могућностима заједничке сарадње на додатној промоцији туристичке понуде Бања Луке и Републике Српске. С обзиром да је Крајишка кућа, која послује у склопу Центра, постала препознатљив туристички-гастро бренд града на Врбасу и Републике Српске, током састанка је договорено да се концепт Крајишке куће и Херцеговачке куће у наредном периоду представи у Бечу, гдје би први корак био да се домаћи пољопривредни производи представе у просторијама Представништва, као и да се преговара о пласману ових производа у једном од водећих аустријских трговачких ланаца.

Заједнички циљ дјеловања ових институција је видљивије позиционирање туристичке понуде Републике Српске на регионалној и међународној туристичкој мапи, а током састанка је разговарано и о будућим плановима на развоју додатних туристичких садржаја.