У Банском двору пољопривредницима представљен програм подршке Владе Мађарске

У Банском двору у Бањој Луци данас је представљен заједнички пројекат влада Републике Српске и Мађарске у оквиру којег ће заинтересовани пољопривредни произвођачи моћи да аплицирају за бесповратна средства у износу до 70 одсто за куповину пољопривредних машина, опреме и алата.

Вриједност пројекта износи 28 милиона евра, а пољопривредницима је данас објашњено под којим условима могу аплицирати за средства у појединачном износу од 2.500 до 25.000 еура.

Презентација пројекта организована је у сарадњи Фондације за одрживи развој Републике Српске “Прогресус” и Центра за развој пољопривреде и села Бања Лука.

Представници фондације “Прогресус” нагласили су да се у фабрикама у Мађарској производе пољопривредни прикључци, опрема и алати који су задовољавајуће цијене и квалитета.

Директор Центра за развој пољопривреде и села Драшко Илић, који је био један од презентера пројекта, истакао је да ће ова градска иснтитуција бити на располагању свим пољопривредницима са подручја града Бања Луке приликом помоћи око аплицирања на овај јавни позив.

Пријаве за набавку механизације почињу данас и трајаће до 15. октобра, а учешће пољопривредника треба бити минимално 30 одсто.

Како су истакли из Фондације за одрживи развој Републике Српске “Прогресус”, циљ овог јавног позива је јачање привредних односа између двије земље кроз повећање ефикасности и конкурентности подржаних пољопривредних произвођача, развој технологије производње, боље кориштење капацитета, унапређење одрживости и пословања.

Детаљне информације о поменутом јавном позиву можете пронаћи у сљедећем линку:

https://forsrpska.org/projekat/program-podrske-za-unapredenje-poljoprivredne-proizvodnje