Састанак представника Центра за развој пољопривреде и села Бања Лука са представницима Града Бијељине

У просторијама Центра за развој пољопривреде и села Бања Лука данас је одржан радни састанак представника ове градске институције и представника Града Бијељине, на челу са директором г. Драшком Илићем и градоначелником Бијељине г. Љубишом Петровићем.

Састанку је, у име Града Бијељине, присуствовао и представник Аграрног фонда Града Бијељине г. Здравко Микић, као и представник Одјељења за пољопривреду Града Бијељине г. Сретен Вучковић.

Г. Илић је гостима из Бијељине представио досадашњи рад ове градске институцијe, а потом је разговарано о више тема од значаја за ове локалне заједнице везане за област пољопривреде и развоја руралних подручја.

На састанку је разговарано о успостављању заједничке сарадње и могућностима реализације заједничких активности и пројеката у наредном временском периоду.

Г. Петровић је истакао да ће се у наредном периоду радити на јачању сарадње , те да је у плану отварање “Семберске куће” у Бијељини, а потом у Бањој Луци, као и отварање “Крајишке куће” у Бијељини. Он је позвао руководство Центра за развој пољопривреде и села да посјете Град Бијељину, те да буду гости на Међународном пољопривредном сајму “Интерагро” који се традиционално одржава у Бијељини.

На састанку је разматрано и заједничко дјеловање на плану побољшања политике подстицаја пољопривреди, као једној од најзначајнијих привредних дјелатности у Републици Српској. Договорено је да наредне активности буду усмјерене ка размјени искустава и знања пољопривредних произвођача из Бања Луке и произвођача из Бијељине.

Након завршеног радног састанка представници Центра и Града Бијељине су обишли штандове излагача на сајамској манифестацији “Дани Семберије у Бањој Луци”, а потом су обишли продавнице домаћих производа “Крајишку кућу” и “Херцеговачку кућу”, које послују у склопу Центра за развој пољопривреде и села Бања Лука.