Одржан сајам “Плодови села малих прозвођача” у Делта Планету

У суботу 12.11.2022. године, по трећи пут је отворена манифестација “Плодови села малих произвођача” у тржном центру “Делта Планет” у Бањој Луци у организацији пољопривредних кластера “Крајина”, “ГЛС”, “Уна-Сана”, “СРП”, “Пољокласт” и “Стара Херцеговина” а у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, Пољопривредним факулетом Бања Лука и  Технолошким факултетом Бања Лука.

Прилику да се представе имали су произвођачи широм Републике Српске.  Као и претходне године у фокусу оцјењивања је било сензорно испитивање квалитета појединих категорија производа, које је значајно за прихватљивост и бољи пласман производа на тржишту.

Истакнуто је да је циљ сајма да се промовишу квалитетни домаћи производи које мали произвођачи имају у понуди.

Значајан број награда је припао произвођачима, који су са својим производима присутни у “Крајишкој кући”, као што су: “CHILI POP’S” – Бања Лука, ПГ Тадић – Бања Лука, Удружење жена Србац, ПГ Арарат-Лакташи,  Мотајички меденко -Прњавор, Царска љеска – Градишка, ПГ Весна и Дренко Родић- Дрвар, Плантаже Демировић- Приједор, “FRUIT ORGANICA”- Градишка, “Berry Tale”- Градишка и “Natural Aro” – Прњавор.

У циљу подршке произвођачима, који своје производе пласирају у “Крајишкој кући”, сајам “Плодови села малих произвођача” су посјетили и представници Центра за развој пољопривреде и села Бања Лука.