Електронска тржница “Тезга” – апликација за продају пољопривредних производа

Група младих људи креирала је апликацију „Тезга“, прву електронску тржницу у Босни и Херцеговини, која представља  друштвено одговоран пројекат. Центар за развој пољопривреде и села пружио је подршку новим идејама младих људи који су осмислили наведену платформу, активних студената и оних који су недавно дипломирали, те желе да својим знањем и дјеловањем допринесу развоју заједнице. Центар ће путем платформе на овај начин представити производе из асортимана “Крајишке куће” и тиме пружити подршку већем пласману производа из свог асортимана.

На апликацији “Тезга” грађани могу пронаћи велики избор воћа, поврћа, млијека и млијечних производа, производе органске производње, природну козметику и још много тога. Сви производи су категорисани у 25 главних категорија и преко 160 поткатегорија. Апликација је врло једноставна за кориштење, те се очекује да ће наићи на позитиван став пољопривредних произвођача, обзиром да се велики број пољопривредних производа већ и оглашава на различитим веб-страницама на итернету, као и путем друштвених мрежа. Креатори “Тезге” најавили су активну кампању у промовисању ове апликације, те обуку људи за кориштење исте.

“Тезга” је апликација која омогућава домаћим произвођачима да брзо и уз што што мање трошкова продају своје производе, а купцима омогућава да употпуне њихову трпезу
квалитетним домаћим производима. Апликација је осмишљена као подршка пласману како примарних пољопривредних производа, тако и прерађевина. Циљ успостављања ове интернет платформе је пружање помоћи и подршке малим произвођачима, заштита домаће производње, те стављање акцента на значајно бољи квалитет домаћих производа.

Апликацију можете преузети на Google Play продавници путем сљедећег линка:

https://play.google.com/store/apps/details?id=co.tezga

или приступите путем Интернет
странице https://www.tezga.co/