Промоција вина, ракије и традиционалних јела испред “Крајишке куће”

Промоција домаћих вина, ракија и традиционалних јела је организована у четвртак и петак на платоу испред “Крајишке куће”, у центру Бања Луке.

Грађани и посјетиоци су, у периоду од 14 до 17 часова, имали прилику да дегустирају и купе домаће брендиране и здравствено испитане производе, а све по сајамским цијенама.

Догађај је организован у оквиру манифестације “Дани домаћих производа – Бања Лука 2020. године”, коју је средином октобра покренуо Центар за развој пољопривреде и села Бања Лука, с циљем промоције домаћих аутентичних пољопривредних производа и подстицања развоја домаће производње.

У оквиру манифестације “Дани вина, ракије и традиционалних јела” свој рад је представило Удружење жена “Верићанке” из Бања Луке. Ово удружење дјелује већ дуги низ година у циљу побољшања положаја жена на селу и активни су учесници на сајамским манифестацијама, а на штандовима испред “Крајишке куће” представиле су се са својим сланим и слатким делицијама. Поред њих, на овој манифестацији своје производе је представио и промовисао познати домаћи бренд – Месна индустрија “Тулумовић” из Лакташа. Месна индустрија “Тулумовић” је један од водећих произвођача меса и месних прерађевина у Републици Српској, па су грађани Бања Луке на њиховом штанду имали прилику пробати неке од ексклузивних сухомеснатих делиција.

Манифестација “Дани домаћих производа – Бања Лука 2020. године” траје до 13. новембра, а као посљедњи догађај у склопу манифестације планирани су “Дани херцеговачких и семберских поизвода”. На тај начин, Центар за развој пољопривреде и села пружа прилику произвођачима и из других крајева Републике Српске да представе своје пољопривредне прерађевине, чиме се заједничким снагама показује чиме располаже домаћа пољопривредна производња и прерада.