Представници Центра за развој пољопривреде и села у општини Језеро: Представљање потенцијала Републике Српске и Јапана

Манифестација “Сусрет Републике Српске и Јапана – Сусрет Језера и Сусамија” одржана је данас у општини Језеро, а овом приликом представљени су потенцијали Језера и јапанског града Сусамија.

Овој манифестацији, поред начелника општине Језеро и града Сусамија, присуствовали су амбасадор БиХ у Јапану Мато Зеко, амбасадор Јапана у БиХ Кинефучи Масами, помоћник министра трговине и туризма Републике Српске Предраг Тешић, директор Центра за развој пољопривреде и села Бањалука Драшко Илић са сарадницима, као и представници Туристичке организације Града Бањалука и Туристичке организације Републике Српске.

У оквиру овог догађаја организован је и изложбени дио програма на којем је представљена гастро и туристичка понуда Републике Српске. Овом приликом су своје производе представиле и Крајишка кућа и Херцеговачка кућа Бањалука, пословне јединице Центра за развој пољопривреде и села. Делегацију из Јапана и све присутне посебно су одушевили  брендирани производи домаћих пољопривредних произвођача са подручја крајишке и херцеговачке регије. Јапанској делегацији уручени су и пригодни поклони из богате понуде ових кућа.

У оквиру данашње манифестације “Сусрет Републике Српске и Јапана” отворена је и изложба Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета из Бањалуке на којој су представљена природна богатства Српске, традиција и култура.

Као учесницима на овој манифестацији указана нам је част што смо имали прилику помоћи представницима општине Језеро да гостима из Јапана обезбједе пријатан и угодан боравак, осјећај добродошлице и презентацију потенцијала Републике Српске, а све у циљу јачања пријатељских веза и наставка успјешне сарадње Републике Српске и Јапана у будућности.