Позив пољопривредним произвођачима са територије града Бања Луке на презентацију програма подршке Владе Мађарске привреди и пољопривреди Републике Српске

Центар за развој пољопривреде и села Бања Лука у сарадњи са Фондацијом за одрживи развој „Progressus“ позива сва микро, мала и средња предузећа и пољопривредна газдинства са територије града Бања Луке који у 2022. години планирају улагања у унапређење рада и побољшање пословања да се информишу о програму подршке предузетницима и развоју прекограничне економске сарадње.

Програм подршке Владе Мађарске привреди Републике Српске односи се на бесповратна финансијска средства намијењена првенствено за унапређење пољопривредне производње и основну прераду пољопривредних производа, односно набавку нових средстава за пољопривредну производњу.

Набавку суфинансира Фондација у максималном износу до 70% укупних трошкова набавке, при чему ће максимални номинални износ подршке по набавци бити 25 хиљада евра, а средства уплаћена на рачун изабраног добављача.

Презентација поменутог Програма ће се одржати у Банском двору у четвртак 01.09. са почетком у 11.00 часова.