Одржан састанак са пољопривредним произвођачима у Развојно едукативном центру „Мањача“

У сриједу 14.09.2016. године, у организацији Центра за развој и унапређење села одржан је састанак у РЕЦ „Мањача“ на ком су присуствовали пољопривредни произвођачи, представници сеоских мјесних заједница и представници Града. Теме састанка биле су реализација подстицајних средстава за развој пољопривреде у 2016. години, те приједлози за израду градског буџета за 2017. годину.

Циљ састанка је био презентовање реализованих активности у овој години, те разговор о потребама пољопривредних произвођача како би се се побољшао правилник о распођели подстицаја.

На почетку састанка директор Центра Проф др. Миленко Шарић је упознао учеснике са Развојно едукативним центром „Мањача“ , истичући да је РЕЦ у потпуности оправдао своје постојање и да ђелује у више сегмената – истраживачки, производни и образовни.

-Овђе је могуће обављати сталну обуку свих врста пољопривредних произвођача. Истраживачки сегмент развијамо у сарадњи са Пољопривредним факултетом и Пољопривредним институтом. У нашем центру је до сада урађено око 30 дипломских радова, десетак магистарских и пет докторских радова. Важно је напоменути да смо ми један од највећих произвођача сјемена стрних жита у РС, а у том сегменту нам недостаје дорадни центар да би смо у потпуностио заокружили производњу. Центар је један од значајних фактора када је у питању производња млијека, јер наша годишња производња достиже 100.00 литара млијека високог квалитета- истакао је директор Центра.

Након састанка посјетиоци су обишли економију.