Одржан сајам “Плодови и дарови Града Бања Луке” на платоу испред “Крајишке куће”

Поводом прославе и обиљежавања Дана Града Бања Луке, јуче је на платоу испред “Крајишке куће” одржана изложба пољопривредних производа и прерађевина, домаће хране, делиција, ручних радова и рукотворина под називом “Плодови и дарови Града Бања Луке – 2021. година”, у организацији Центра за развој пољопривреде и села Бања Лука.

Грађанима Бања Луке и свим посјетиоцима су се овом приликом представили пољопривредни произвођачи и мали произвођачи рукотворина са подручја града Бања Луке, који су продукте свог рада и труда презентовали на 13 штандова.

Кроз промоцију и афирмацију пољопривредних газдинстава, домаћинстава и аутентичних производа уједно су представљени су и промовисани и туристички-гастро садржаји, посебности и прерађивачки капацитети Града Бања Луке.

Ову сајамску манифестацију су посјетили градоначелник Града Бања Луке Драшко Станивуковић, предсједник Скупштине Града Бања Луке Младен Илић и градоначелник Града Београда Зоран Радојичић. Они су посјетили и “Крајишку кућу” и најавили њено отварање у Београду, чиме ће производи из домаће радиности овог краја наћи своје мјесто у престоници Србије. Сајам су посјетили и представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, Туристичке организације Републике Српске, Подручне привредне коморе Бања Луке, Градске развојне агенције и многи други гости.

Градоначелник Града Бања Луке је свим учесницима сајамске манифестације уручио захвалнице, а додијељене су и награде излагачима сајма. Плакета за најљепше уређен штанд је додијељена Месној индустрији “Огњиште”, док је плакету за најбољу презентацију понуде штанда освојио бањалучки бренд “Chili Pops”.

Центар за развој пољопривреде и села ће, и у наредном временском периоду, на платоу испред “Крајишке куће” организовати низ сајамских манифестација, у циљу промоције домаћих пољопривредних произвођача, аутентичних производа и буђења свијести код домаћег становништва о значају кориштења домаћих производа.