Одржан сајам “Дани Крајине у Требињу”

Пољопривредни произвођачи из Крајине су у суботу представили у Требињу аутентичне крајишке производе и прерађевине у оквиру манифестације “Дани Крајине у Требињу”.

Грађани Требиња и бројни туристи имали су прилику пробати аутентични крајишки сир и мед, ракију, сухомеснате производе, природну козметику, као и бројне друге производе које красе полице туристичко-гастро бренда “Крајишка кућа” у Бањој Луци и Требињу.

Манифестација “Дани Крајине у Требињу” је организована у сарадњи Центра за развој пољопривреде и села Бања Лука и требињског Аграрног фонда.

Директор Центра за развој пољопривреде и села Бања Лука Драшко Илић је изразио задовољство добром сарадњом између “Kрајишке куће” и “Херцеговачке куће” и напоменуо је да се асортиман бренда “Крајишка кућа” знатно проширује, те да ће у наредном временском периоду “Крајишка кућа” ући у неке трговачке ланце са брендираним полицама, што ће омогућити да домаћи пољопривредни произвођачи из Крајине добију што више продајних мјеста, те на тај начин прошире и своје производне капацитете.

Замјеник градоначелника Требиња Дражен Бошковић рекао је да је ова манифестација наставак одличне сарадње између Аграрног Фонда града Требиња и Центра за развој пољопривреде и села из Бањалуке.

“Важно је да се грађани упознају на који начин се врши производња аутентичних крајишких производа, али и да пољопривредници размијене информације о начину производње”, рекао је Бошковић.

Директор Аграрног фонда града Требиња Веселин Дутина рекао је да је ова манифестација изложбено-продајно карактера, те да све производе који су изложени грађани могу пронаћи у “Kрајишкој кући” у Требињу.

“Трудимо се да те производе промовишемо на најбољи могући начин, познати су нарочито вина и ракије и ликери који се производе од биљака и веома су тражени”, рекао је Дутина.

У оквиру програма манифестације „Дани Крајине у Требињу“, градоначелник Требиња Мирко Ћурић  је , у петак, у градској управи Требиња организовао пријем за пољопривредне произвођаче са подручја крајишке регије и представнике бањалучких градских институција.