Обавјештење за становнике Града Бања Лука

Центар за развој пољопривреде и села Бања Лука
Војводе Момчила 10, 12, 16; Тел: 051/433-620; Факс: 051/433-625

Дана: 27.03.2020. год.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА СТАНОВНИКЕ ГРАДА БАЊА ЛУКА

Обавјештавамо становнике Града Бања Лука да је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, због опште ситуације настале дјеловањем вируса корона, донијело сет мјера усмјерених ка  пољопривреди с  циљем омасовљења сјетве у Републици Српској.

Једна од мјера има за циљ  успостављање прехрамбене безбједности широм Републике Српске, путем додјеле сјеменских пакета за потребе прије свега осјетљивих категорија становништва. Категорије које имају приоитет при избору су: вишечлане породице, самохрани родитељи, особе које су изгубиле посао, материјално необезбијеђена домаћинства која немају редовна примања, примаоци социјалне помоћи и слично. Обавеза је да,  кандидати који се пријаве имају на располагању пола дунума земљишта за садњу поврћа.

Овај вид подршке подразумјева  додјелу пакета који садрже ђубриво, сјемена и расад основних повртларских култура.

Центар за развој пољопривреде и села позива становнике са територије Града Бања Лука, који имају  на располагању пола дунума земљишта на којем би могли  изввршити садњу поврћа, да се јаве на телефоне:  051/ 433-623  и  051/433-622 сваког радног дана у периоду од 8 до 15 часова.

                                                                                                                                                        

   Директор

                                                                          Драшко  Илић, дипл. економиста