Обавјештење за пољопривредне произвођаче: У оквиру пројекта EU4AGRI отворен нови јавни позив за додјелу бесповратних средстава за мјеру подршке увођењу стандарда и цертификацији у пољопривредно-прехрамбеној производњи

У оквиру пројекта EU4AGRI, који финансира Европска унија, објављен је Јавни позив за додјелу бесповратних средстава за мјере подршке увођењу стандарда и цертификацији у пољопривредно-прехрамбеној производњи.

Кроз овај јавни позив Европска унија ће подржати пословне субјекте у пољопривредно-прехрамбеном сектору да уведу одређене стандарде у своје пословање или изврше цертификацију својих производа, услуга и производних процеса. Циљ овог јавног позива је јачање пољопривредно-прехрамбене индустрије, унапређење квалитета, хигијене, сљедивости и сигурности хране, повећања конкурентности и олакшавања приступа тржиштима.

Крајњи рок за подношење пријава је 02. септембар 2022. године до 17.00 часова.

На јавни позив могу се пријавити микро, мала и средња предузећа, предузетници и задруге које се баве производњом, прерадом или производњом и прерадом производа за исхрану људи као и удружења која окупљају произвођаче/прерађиваче за њихову групну цертификацију.

Укупан буџет Позива износи 1 милион КМ, док се износ бесповратних средстава по пројекту креће од 5 000 – 50 000 КМ.

Смјернице за подносиоце пријава и додатне информације у вези овог јавног позива можете пронаћи на сљедећем линку:

Otvoren novi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjeru podrške uvođenju standarda i certifikaciji u poljoprivredno-prehrambenoj proizvodnji