Ни киша није растјерала посјетиоце: Одржана манифестација “Мањача – мјесто сусрета”

Манифестација „Мањача- мјесто сусрета“ данас је свечано отворена на Туристичко-рекреативном центру на језеру Шљивну, а ни киша није спријечила да ову манифестацију пропрати велики број посјетилаца и удружења.

Циљ манифестације се огледа у промоцији туристичких ресурса и природних љепота планине Мањача, а на њему је присуствовало више од 20 удружења грађана, спортских савеза, клубова, организација, пољопривредних произвођача и многих других учесника који су свим посјетиоцима представили своје активности.

Посјетилаца је било како из Бања Луке, тако из цијеле Републике Српске, а чак и из Сјеверне Македоније и Словеније.

Како је казао Драшко Илић, директор Центра за развој пољопривреде и села у чијем склопу послује Туристичко-рекреативни центар „Мањача“, окупили су се да покажу туристички потенцијал ове планине, те да је на тај начин оживе и ван љетне сезоне.

„Сретни смо да смо упркос кишном времену успјели да окупимо оволики број људи, и надамо се да ће у годинама које слиједе тај број бити још већи“, казао је Илић.

Како даље наводи, жеља им је да ово подручје живи током цијеле године.

„Прије три године ово је била само бара, а сада можемо да се похвалимо бројним садржајима који су љети привукали и преко 1.000 посјетилаца, а надамо се да исто можемо очекивати и у остатку године“, казао је Илић.

Манифестацију је свечано отворила Жељка Цвијановић, предсједница Републике Српске, и том приликом је истакла да ова планина има велики потенцијал, те ју је важно истакнути као мјесто окупљања грађана и туриста.

„Драго нам је што имамо овакав бисер на својој територији и желимо да га представимо како туристима, тако и Бањалучанима“, казала је Цвијановићева.

Борис Пашалић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске је казао да је веома значајно што је Бања Лука препозната по овом локалитету.

„Надам се да ће ова манифестација постати дио традиције, те да ћемо се наредне године окупити у још већем броју“, каже Пашалић.

Манифестацију “Мањача – мјесто сусрета” организовали су Центар за развој пољопривреде и села Бања Лука, Туристичка организација Бања Лука, Градска развојна агенција и Туристичка организација Републике Српске, под покровитељством Кабинета предсједника Републике Српске, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Министарства трговине и туризма, Министарства просвјете и културе, Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске и Града Бања Лука.

Током трајања манифестације, учесници су на различитим дестинацијама планине Мањача реализовали своје активности (шетње, вожње и др.), а након повратка истих на Туристичко-рекреативни центар “Мањача” настављено је заједничко дружење свих учесника и посјетиоца манифестације, уз пригодан културно-забавни програм.