Наше је боље: “Крајишка кућа” учесник сајма домаћих производа у Бијељини

У Етно-селу „Станишићи“ 16. децембра отворен је сајам „Наше је боље“ на којем је учествовало више од 90 излагача из Републике Српске који промовишу домаће производе.

Сајам је организован у оквиру кампање “Наше је боље”, коју Министарство трговине и туризма Републике Српске спроводи с циљем промоције домаћих производа и јачања привредних активности у Српској.

У протеклом периоду су широм Републике Српске одржане конференције посвећене брендирању домаћих производа, реализоване активности на промоцији домаћих брендова и објављено осам бројева билтена “Најбоље из Српске” у којима су представљена најуспјешнија предузећа у Републици Српској.

Центар за развој пољопривреде и села Бања Лука се на сајму представио са пројектом “Крајишка кућа” чије званично отварање у Бања Луци се очекује у наредној години. Пољопривредни прерађивачи са подручја града Бања Лука, евидентирани у бази података Центра за село, имали су прилику да на овом сајму изложе своје производе – разне врсте сокова, џемова, ликера, прерађевине од меда, природне препарате на бази алоје и чуваркуће, прерађевине од ароније, ракије и многе друге прехрамбене и козметичке производе.

Организатор Сајма је Министарство трговине и туризма Републике Српске.