Најава: Сајамске манифестације “Дани Семберије у Бања Луци” и “Дани Херцеговине у Бања Луци” на платоу испред “Крајишке куће”

У петак, 28. маја 2021. године, ће се на платоу испред “Крајишке куће” одржати изложба производа и прерађевина пољопривредних произвођача са подручја града Бијељине, у термину од 10:00 до 17:00 часова. Манифестација носи назив “Дани Семберије у Бања Луци” и биће изложбено-продајног карактера. Посјетиоци ће имати прилику да дегустирају и купе домаће производе са подручја Семберије.

Организатори овог сајма су Центар за развој пољопривреде и села Бања Лука и Град Бијељина. Манифестација “Дани Семберије у Бања Луци” се организује с циљем повезивања и размјене знања и искустава пољопривредних произвођача из Семберије и пољопривредних произвођача са подручја крајишке регије.

На сајму ће учешће узети и Туристичка организација Града Бијељине, која ће посјетиоцима манифестације представити туристичку понуду Бијељине.

Предвиђено је да гости и званице у 12:00 часова обиђу штандове излагача, а присутнима ће се обратити директор Центра за развој пољопривреде и села г. Драшко Илић и представници Града Бијељине.

Очекује се присуство званичника и представника ресорних одјељења и градских власти Града Бања Луке и Града Бијељине.

На истом простору ће се у суботу и недељу, 29. и 30. маја 2021. године, у термину од 10:00 до 17:00 часова одржати сајамска манифестација “Дани Херцеговине у Бања Луци”, на којој ће своја домаћинства и пољопривредне прерађевине представити произвођачи са подручја Херцеговине.

Позивамо све грађане и посјетиоце да посјете ове манифестације и подрже домаће пољопривредне произвођаче из ових регија Републике Српске.