Najava održavanja prezentacija na temu “UZGOJ KRASTAVACA KORNIŠONA”

         У току је  реализације  „Програма  развоја руралне конкурентности –РЦДП“, који се финансира средствима Међународног фонда за развој пољопривреде –ИФАД, а који имплементира Јединица за координацију  пољопривредних пројеката при Министарству пољопривреде , шумарства и водопривреде  Републике Српске у сарадњи са Ресором за пружање стручних услуга у пољопривреди.

         Циљ програма је смањење сиромаштва у руралним подручјима у Републици Српској, тако што ће се малим пољопривредним произвођачима и другим сиромашним категоријама  у руралним подручјима обезбједити да искористе могућности које нуди   развој подсектора воћа, поврћа и секундарних шумских плодова за одрживо унапређење њиховог економско-социјалног статуса.

           Програм има јасан нагласак на циљан избор одређених социјалних категорија и инклузивности. Циљна група су мали пољопривредни произвођачи и друге социјалне категорије становништва у руралним срединама, које имају мјесечна примања испод 500 КМ по члану домаћинства.

      Центар за развој пољопривреде и села Бања Лука активно учествује у реализацији овог програма као партнер  задужен за локални ниво, с тим у вези  обавјештавамо пољопривредне произвођаче да ће се у наредним  данима одржати неколико презентација на тему „УЗГОЈ КРАСТАВАЦА КОРНИШОНА“ .  Презентације ће држати  представници  фирме „ Carl Keuhne“ д.о.о.  са сједиштем у Козарској Дубици  а која учествује у реализацији  програма као лидер.

          Планиране су  презентације у следећим Мјесним заједницама:

МЗ Бронзани Мајдан – понедељак 25.02.2019 године у 18:00 часова

МЗ Крупа на Врбасу – уторак 26.02.2019. године у 18:00 часова

МЗ Сарачица- четвртак 28.02.2019. године у 18:00 часова

МЗ Карановац – петак 01.03.2019. године у 18:00 часова

        Позивамо све заинтересоване  произвођаче да се појаве на презентацијама,  на којима ће добити све потребне информације о условима и начину организовања производње корнишона,  могу се јавити и у Центар за развој пољопривреде и села Бања Лука,  улица Војводе Момчила 10,12 и 16. или на телефоне  051/433-622, 051/433-623 и 051/ 433-639.