На Туристичко-рекреативном комплексу на Мањачи одржано 30. Првенство Републике Српске у спортском риболову

У организацији Спортско риболовног савеза Републике Српске, на језеру Шљивно на Мањачи, током протеклог викенда одржано је 30. Првенство Републике Српске у дисциплини „Лов рибе удицом на пловак“ за све категорије такмичара, док је Спортско риболовно друштво Бања Лука било домаћин ове спортске манифестације.

Учеснике такмичења је, испред Града Бања Луке, односно градске институције Центра за развој пољопривреде и села, поздравио директор Центра Драшко Илић, који је пожелио угодан боравак и успјешно такмичење свим учесницима у Бања Луци и који је овом приликом изразио задовољство што се манифестација овог карактера одржава управо на језеру Шљивно.

На првенству су учешћа узеле екипе и појединци из Бања Луке, Лакташа, Фоче, Челинца, Козарске Дубице, Модриче, Добоја, Дервенте, Прњавора, Рудог, Градишке, Оштре Луке, Зворника, Котор Вароши.

Првог дана такмичења, 6. јула, такмичиле су екипе и појединци у категоријама сениорки и сениора, а другог дана такмичења, 7. јула, такмичиле су се екипе и појединци у категоријама ветерани, инвалиди, У-20 јуниори и кадеткиње и кадети.

Организатор Првенства, Спортско риболовни савез Републике Српске, иразио је захвалност домаћину такмичења – Спортско риболовном друштву Бања Лука на добро припремљеној такмичарској стази, а организатори су се посебно захвалили Полицијској управи Бања Лука – Полицијској станици Лауш , који су у координацији са Центром за развој пољопривреде и села обезбједили несметано одржавање ове манифестације, без иједног инцидента,  с обзиром да је језеро Шљивно популарно бањалучко излетиште које у љетним данима посјећује огроман број посјетилаца.

Фото: Спортско риболовни савез Републике Српске