На језеру Шљивно одржано првенство Републике Српске у дисциплини “Лов рибе на хранилицу – FEEDER”

На језеру Шљивно на Туристичко-рекреативном центру “Мањача” у недељу, 30. априла 2023. године, одржано је првенство Републике Српске у дисциплини “Лов рибе на хранилицу –  FEEDER”, у организацији Спортско риболовног савеза Републике Српске.

Учешће на такмичењу је узело 10 екипа и 2 појединца. Првенство је отворио Драган Петрушић, потпредсједник Спортског риболовног савеза Републике Српске и предсједник Спортско риболовног друштва Бања Лука. Након пет сати такмичења проглашени су резултати и уручена спортска признања, а организован је и заједнички ручак и дружење учесника првенства.

У појединачној конкуренцији прво мјесто освојио је Мирослав Кострешевић из Челинца, друго мјесто је освојио Предраг Остојић из Лакташа, док је треће мјесто припало Миомиру Брнићу из Челинца.

У екипном пласману прво мјесто припало је екипи СРД “Челинац 2”, друго мјесто екипи СРД “Челинац 1”, док је екипа СРД “Врбас 2” из Лакташа освојила треће мјесто.

Такмичарска стаза језера Шљивно на Мањачи је по први пут уврштена у одржавање такмичења највишег ранга у организацији Спортско риболовног савеза Републике Српске.

Очекује се да ће се у наредном временском периоду ова стаза у значајнијој мјери промовисати, те да ће се на њој наставити одржавати такмичења и других риболовних такмичарских дисциплина на нивоу Републике Српске и Босне и Херцеговине, што свакако и потврђују постигнути резултати на овом првенству.

Фото: Спортско риболовни савез Републике Српске