На Фестивалу јужноевропске културе у Пољској представљени домаћи производи бренда Крајишка кућа

Крајишка кућа је данас представила своје производе посјетиоцима Фестивала јужноевропске културе у Пољској, у граду Болеславјец.
Овај фестивал већ годинама уназад окупља пар хиљада посјетилаца који  пристижу из свих дијелова Пољске и Европе, а ове године на позив амбасадора Босне и Херцеговине у Пољској Ковиљке Шпирић и Туристичке организације Републике Српске учешће је узела и Крајишка кућа. Домаћи производи са пољопривредних газдинстава из крајишке регије привукли су велику пажњу посјетилаца овог фестивала, а за штандом Крајишке куће су се могле и дегустирати уникатне крајишке делиције.
Своју понуду је на овом фестивалу, поред Крајишке куће, представила и Кућа Лијевча и Поткозарја из Градишке, као и Туристичка организација Републике Српске и Туристичка организација града Градишка. Фестивалу су присуствовали и представници Удружења Пољака и пријатеља “Мак” из Градишке, а учешће је узело и фолклорни ансамбл “Младост” из Бањалуке.
Босна и Херцеговина је била земља партнер овогодишњег фестивала у Болеславјецу, а током трајања манифестације организован је низ састанака, концерата и промоција за све учеснике фестивала. Организована је премијера филма “Мој дјед и ја” који говори о животу Пољака на подручју Републике Српске, те промоција књиге “Гумјера – Мој пољски дом”, која такође обрађује исту тему.

Част нам је што смо имали прилику да на овом фестивалу представимо Бањалуку, пољопривредна газдинства крајишке регије, богату домаћу гастро-понуду, али и цијелу Републику Српску.